Ujszászi Andrea

Addiktológiai tanácsadó szakpszichológus

Végzettségek

  • Pszichológia MSC KRE-BTK

  • Addiktológiai tanácsadó szakpszichológus

  • Képzésben lévő pár- és családterapeuta

  • Kognitív viselkedésterápiás konzultáns jelölt

Szakterület

  • Önismeret fejlesztése

  • Életszakaszban bekövetkezett elakadások

  • Szorongásos tünetek, hangulatzavar tünetei

  • Addikciók

Abban hiszek, hogy bárki bármikor képes a fejlődésre, talán csak nem tudja, hogyan kezdjen hozzá. Azt hiszem, én magam is úgy jelentkeztem a pszichológus képzésre, ahogy az emberek szoktak eljutni egy pszichológushoz. Elsőként tanári diplomát szereztem, és csak évekkel később adtam be a felvételi jelentkezésemet pszichológia szakra, addig kerülgettem ezt a hivatást. Idővel érett csak meg bennem az elhatározás.

Talán a legtöbb embernél is valahogy így játszódik le a folyamat. Történik valami az életünkben. Nem is biztos, hogy tudjuk, milyen hatással van az ránk, csak évekig cipeljük. Egyszer csak a teher már nem ad más választási lehetőséget, elkerülhetetlen lesz, hogy foglalkozzunk vele. Ha ez nem megy egyedül, akkor pedig jól jön a segítség. Én az érzelmek kimondásához, a gondolatok megfogalmazásához szükséges védett, elfogadó környezetet tudom biztosítani.

Férjemmel húszhárom éve alkotunk egy párt, még a középiskolában ismerkedtünk meg, és a kapcsolatunk olyan erős kötelékké vált, hogy a mai napig is egymás legfőbb támaszai vagyunk. Három gyermekünk született. Nagy ajándék az élettől, hogy már ilyen korán találkoztunk. Ezzel viszont az is együttjár, hogy sok nehézséggel kellett már megküzdenünk. Volt olyan, ahonnan tényleg nehéz volt visszajönni. Mégis sikerült, mert elköteleztük magunkat egymás mellett, így háttérbe tudtuk szorítani a saját sérelmeinket, és időt tudtunk adni a megoldásnak. Minden párkapcsolat fejlődésen megy keresztül, és ebben a folyamatban elakadások következhetnek be, melyek viszont mindkét fél közös elszántságának köszönhetően oldhatóak. A párterápia során ezekkel dolgozunk, hogy a párkapcsolati fejlődés tovább folytatódhasson.

Férjemmel mindketten egyetértünk abban, hogy a mi legnagyobb tanítóink pedig a gyerekeink. Azóta tanultuk a legtöbbet, amióta ők megszülettek, önmagunkról, szeretetről, kapcsolatokról, családi folyamatokról, a világról, a változásokról. A családterápia azokat a folyamatokat tárja fel, amelyek hozzájárulnak a jelenlegi nem kívánt helyzethez, és a különböző módszerek felhasználásával arra törekszünk, hogy ezek minden családtag előnyére válva átalakulhassanak.

Ha úgy gondolja, segítségére tudok lenni, a fenti elérhetőségeken fel tudja venni velem a kapcsolatot.

Szakterületeink

Pszichológus Budapest

Wekerle rendelő

Írásaink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!