Egyéni konzultáció

Egyéni konzultáció

Az egyéni konzultáció arra nyújt lehetőséget, hogy a védett környezet biztonságában az érzelmek kimondhatók legyenek, a gondolatok felszínre kerülhessenek. Az ülések során azokkal a nehézségekkel foglalkozunk, amelyek megnehezítik, hátráltatják vagy talán lehetetlenné is teszik, hogy az egyén fejlődésére tudjon koncentrálni. A folyamat során ránézünk a személy életének összefüggéseire, és ezek mentén vizsgáljuk meg megoldásra váró feladatait, segítségül hívva személyes erősségeit az ezekkel való megküzdésben.

Az egyéni konzultáció lehetőséget kínál a személy számára, hogy áttekintse életének különböző területeit, és foglalkozzon azokkal a feladatokkal, amelyekkel szembe kell néznie. A pszichológus segít abban, hogy az egyén felismerje saját erősségeit, és ezeket hatékonyan alkalmazza az élet különböző szféráiban.

Az együttműködés révén kialakuló bizalmas kapcsolat segíti az érzelmek és gondolatok szabadabb áramlását, elősegítve az egyén személyes növekedését. A pszichológus célja, hogy segítse a személyt az érzelmi reakciók tudatosabbá tételében és azok hatékonyabb kezelésében.

Az egyéni konzultáció tehát nem csupán egy terápiás folyamat, hanem egy olyan utazás, ahol az egyén felfedezheti saját belső erőforrásait és megtanulhatja azokat a stratégiákat, amelyek segítenek az élet kihívásaival való konstruktívabb és tudatosabb szembenézésben.

Kollégáink

Szakterületeink

Wekerle rendelő

Írásaink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!